X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X
X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

Web Tasarım Nasıl Yapılır ?

AnasayfaYazılarGrafik & Web TasarımWeb Tasarım Nasıl Yapılır ?

Web tasarım, bir İnternet sitesinin düşünülmesi ve hayata geçirilmesidir diyebiliriz. Malum artık tüm işlerimizi internet üzerinden kolayca halledebiliyoruz. Hatta aradığımız her şeye İnternet üzerinden bakıyoruz. Bu sebeple bir işletmenin hatta küçük bir dükkanın bile Web sitesine sahip olması gerekmektedir. Tasarımcı olmasanız bile size küçük ipuçlarıyla bir İnternet sitesinin kurulum aşamalarından bahsedeceğiz.

WEB SITESININ AŞAMALARI NEDIR ?

Web tasarımı yaparken belli başlı başlıklara göre ilerlemeniz gerekmektedir.

Bunları şu şekilde sıralamamız mümkündür:

    • Sitenin şablonunu çizmek PSD

    • Sitenin kodlamasını yapmak HTML

    • Grafikleri kodlara uyarlamak CSS

    • Sitenin SEO çalışmasını yapmak

Şeklinde ilerlerseniz site tasarımı yapmanız oldukça kolay olacaktır. Böylelikle daha kaliteli ve kullanışlı bir Web sitesine sahip olabilirsiniz.

WEB SITESI TASARIMI

İlk olarak bir tasarım planı oluşturmak gerekmektedir. Böyle olması halinde planlı ve yanlışsız çalışmış olursunuz. İlk yapılacak şey kağıt üzerinden ya da bir program üzerinde sitenin çizimini yapmaktır. Böyle bir taslak oluşturmak oldukça yararlı olacaktır.

Kurulumun kolaylaştırılması açısından hayal gücümüzü canlandırmak ve menünün, başlıkların ve diğer kategorilerin yerlerinin dizayn edilmesi doğru olandır. Bir site için renk uyumu, kategorilerin kalınlığı, yazıların birbirine yakınlığı gibi özellikler çok önemlidir. Böyle bir tasarım sonucunda kolay kullanılabilecek ve göze hitap eden bir siteye sahip olacaksınız.

WEB SITESININ ARAYÜZÜNÜ KODLAMAK

Kodlama yapılmadan önce HTML cinsinde bir site iskeleti oluşturmak gerekmektedir. Ardından CSS ile renk, hareket, gölge gibi biçimsel özellikler yapılmalıdır. Bu kısımda tasarıma bakılması gerekir çünkü renk, gölge ve hareketlendirmenin tasarımla uyumlu olması önemlidir.

ADMIN PANELINE ENTEGRESI

Siteye haber, resim ve benzeri içerikleri eklemek ve yönetmek için admin panelinin oluşturması gerekmektedir. Admin paneli yapıldıktan sonra sitenin kontrol edilmesi adına demo içerikler eklenir. Admin paneli doğru çalışıyorsa demo içerikler silinir ve kurulum aşaması işlemi yapılır.

WEB SITESI KURULUMU

Web sitesinin İnternet üzerinde olabilmesi için hosting ve domain ihtiyacı vardır. Hosting, İnternet'te yayınlanacak içeriklerin dosya halinde bir bilgisayarda tutulması demektir. Domain, alan adlarının verilmesidir. Alan adları IP üzerinden verilmektedir. Alan adı demek bilgisayarların birbirine verdiği numara sisteminin kelimelerle ifade edilme şeklidir.

Tüm bu işlemler veri tabanına aktarıldığı zaman Web sitesi kurulmuş olmaktadır. Ardından bu Web sitesine SSL sertifikası kurulması gerekmektedir. Bu sertifika olmayan siteler Google tarafından güvenilir değil olarak gösterilmektedir. Artık Web sitenize erişim sağlamanız mümkündür.

ARAMA MOTORU OPTIMIZASYONU OLUŞTURMA

Arama motoru optimizasyonu demek arama motorunda en üst sıralarda çıkmak için yapılan birtakım çalışmalardır. Web sitenizin seo uyumlu olması için Google yönergelerini takip etmeniz gerekiyor.Sayfa hızı, mobil uyumu, görsel içerik düzeni, iç link bağlantıları, etiket kelime yoğunlugu gibi hataların gidirilmesi. Web sitenizin meta tag ayarlarını algoritmanın alt yapısını kullanarak sektör analizini olu faydalı olacaktır. Sitenin başlıkları, metin ve görsel içeriği ve benzeri birçok durumla aramalarda ön sıralarda yer alabilirsiniz. Bu süreçte sitenin içeriğinin kaliteli, kodlama yapısının düzgün çalışması ve analizlerin dikkatli yapılması gerekir.


Top